NM i friidrett innendørs 2016

og 6. mars 2016 ble NM i friidrett innendørs arrangert i Rudhallen i Bærum. Dette var en del av NM i friidrett, med idrettslaget Tyrving som arrangør. IL Tyrving ble etablert i 1922 og har aktiviteter innen friidrett, orientering og barneidrett. Laget har i over 60 år arrangert Tyrvinglekene, et av de mest sentrale nasjonale stevnene i friidrett.

Tyrvinglekene arrangeres hvert år, både inne og ute. Dette er Norges største friidrettsstevne innendørs, og det er ventet ny rekord i 2017 med over 1000 deltagere. Tyrvinglekene arrangeres i Bærum Idrettspark, og det konkurreres i lengde, tresteg, høyde, stav og kule, samt en lang rekke løpsøvelser.

Men nå tilbake til Rudhallen og NM i friidrett innendørs! Nedenfor finner dere en oppsummering av resultatene fra helgas flotte arrangement, både for menn og kvinner.

Resultater, menn

Brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen som representerer Sandnes IL dominerte under arrangementet og vant til slutt dobbelt både på 1500 og 3000 meter. Henrik sin tid på 1500 meter, 3:42.61, er ny norsk innendørsrekord. Eldstemann valgte å løpe 800 meter også, som endte i et spennende spurtoppgjør mellom han og Emil Oustad hvor det måtte målfoto til for å kåre en vinner. Marginene var på Oustad sin side denne gang, selv om begge fikk 1:54.62 i sluttid.

Karsten Warholm fra Dimna IL markerte seg også på herresiden under NM i friidrett innendørs 2016. 3 individuelle gull på henholdsvis 200 meter, 400 meter og i lengdesprang, samt gull på 4 x 200 meter stafett må kunne karakteriseres som godkjent innsats, for å si det pent. På 200 meteren satte Warholm ny mesterskapsrekord med tiden 21.04, og forsvarte med det gullet sitt fra året før. På 400 meter satt han like gjerne ny norsk rekord på tiden 46.31, som er hele 51 hundredeler forbedring fra den gamle rekorden.

På kortdistansene var det Michael Rosenberg (60 meter) fra Lillehammer IF og Vladimir Vukicevic (60 meter hekk) fra Vidar SK som vant gull. Rosenberg var med tiden 6.80 bare fem hundredeler fra sin personlige rekord fra februar 2016.

Resultater, kvinner

Ezinne Okparaebo stadfestet sin posisjon som Norges beste sprinter med et overlegent gull på 60 meter, på tiden 7.17. Dette var 22 hundredeler foran sølvvinner Helene Rønningen fra Tyrving IL og 34 hundredeler foran Astrid Mangen Cederkvist fra SK Vidar på bronseplass. Ekstra gledelig var det å se at det gror godt blant talentene i norsk friidrett, når 17 år gamle Helene Rønningen satte ny norsk rekord i innledningsheatet på 200 meter, for så å like gjerne løpe inn til gull i finalen i tillegg. Den nye norske rekorden er på 23.63 sekunder. Hun var også med på å sikre Tyrving IL gull på 4 x 200 meter stafett senere i konkurransen.

På 60 meter hekk var det langt jevnere i toppen. Kristi Strømmen Kjerpeset fra Florø Turn- og IF vant med fattige to hundredeler foran Ida Bakke Hansen fra Sandnes IL. På tredjeplass kom klubbvenninnen til Ida, Agathe Holtan Wathne, 15 hundredeler fra gulltiden til Kjerpeset på 8.38. 18 år gamle Kjerpeset vant med dette sitt første NM-gull som senior.

Premieutdelingen på 800 meter og 1500 meter gikk unna i rekordtempo i år, ettersom pallen var helt lik for begge konkurransene. Ida Fillingsnes fra Herkules Friidrett tok gull på begge distanser, foran Camilla Ziesler fra Sandnes IL på andreplass og Anniken Johansen fra IL i BUL på tredjeplass.