NM i banestafetter 2016

NM i banestafetter 2016 er en del av Norgesmesterskapet i friidrett, men ble arrangert som et eget stevne i Trondheim, 21. og 22. mai 2016. Årets arrangør var Trondheim Friidrett, og nytt av året var at det også ble arrangert mix-stafetter under stevnet, med variabel suksess.

Deltagelsen under NM i banestafetter 2016 var rett og slett skuffende. Når det bare er et kvinnelag som stiller til start under 4 x 800 meter, så må det stilles spørsmålstegn rundt prioriteringen til de ulike klubbene. All ære til Strindheim IL som tok seieren, men hvor mye utbytte det er å løpe alene er vi usikre på. Også i mix-stafettene var det få lag som stilte, og hvorvidt mix-stafettene skal videreføres bør diskuteres under neste idrettsting. På juniorsiden ble det pallplassering til alle lag som stilte, og her bør det vurderes å legge disse stafettene til et arrangement som tiltrekker flere lag, eksempelvis Tyrvinglekene.

Gratulerer til alle vinnere hvertfall! Under følger en oppsummering av helgas resultater:

Resultater, menn senior

Skjalg IL fikk revansje fra fjoråret (4. plass) med en overlegen seier på 4 x 100 meter. De vant på tiden 41.03, som er ny kretsrekord for Rogaland. Mathias Hove Johansen løp en sterk 1. etappe, etterfulgt av Simen Tjelta Larsen på 2. etappe, Lars Jøran Storhaug på 3. etappe og Matias Sivertsvik på sisteetappen. De vant hele 1.02 foran Tyrving IL på sølvplass, og med Ranheim IL på bronse. Osterøy IL endte på den kjipe 4. plassen, fattige 4 hundredeler bak Ranheim.

På 4 x 400 meter løp IL Gular inn til gullmedalje, med Vebjørn Borge, Torbjørn Lysne, Thomas Myklebust Heggøy og Sondre Dingsør på laget. De vant drøye sekundet før Norna-Salhus IL og Osterøy IL på tredjeplass. De stilte med samme lag som på 4 x 100 meter og fikk dermed litt revansje fra den sure 4. plassen der.

På 4 x 1500 meter ble det ikke så veldig spennende, med IK Tjalve som kunne spasere inn til en veldig overbevisende seier, hele 22 sekunder foran Strindheim IL og nesten 2 minutter (!) foran Ullensaker/Kisa IL på 3. plass. På vinnerlaget til IK Tjalve sprang Sany Fissehatson, Thomas Byrkjeland, Okabamichael Fissehatson og Awet Nftalem Kibrab.

Resultater, kvinner senior

Årets høydepunkt under NM i banestafetter 2016 fikk vi under kvinnenes 4 x 100 meter. Sandnes IL, bestående av Vilde Aasmo på 1. etappe, Ida Bakke Hansen på 2. etappe, Agathe Holtan Wathne på 3. etappe og Nathalie Ommundsen Johnsen på 4. etappe klinket like gjerne til og knuste den 26 år gamle norgesrekorden på 46.16. Sluttiden ble 45.60, 56 hundredeler foran den gamle rekorden, etter et perfekt løp og fantastisk innsats fra alle kvinnene! Tyrving IL tok sølvmedalje, mens Sørild FIK tok en komfortabel bronse.

På 4 x 400 meter stilte Larvik Turn og IF med samme mannskap (Malin Edland, Kaja Rolfsen, Synne Frydenlund og Josefine Tomine Eriksen) som under NM i stafetter i 2015, og gjentok bedriften med en solid seier foran Sørild FIK og Fredrikstad IF på de etterfølgende plassene.